Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hradnituneldedek

9. 4. 2012 17:42
KVALITNÍ ČLÁNKY VYŽADUJÍ KVALITNÍ NOVINÁŘE

!!!!!!

1 0
možnosti
H

hradnituneldedek

9. 4. 2012 17:40
HLOUPÁ A PRIMITIVNÍ DEMAGOGIE

RvRvRv informací lze najít nepřeberně, o čem píší hlavní servry je přímo úměrné poptávce, a pro lid prostý je zahraniční politika nebo rozbory ekonomických problémů v zahraničí opravdu okrajovou věcí, ty zajímá jejich míska rýže, sova o embargu v době internetu jsou poněkud demagogie a ostuda je dávat odkazy na blisty nebo zvědavce, ještě vám tam schází odkaz na http://www.kscm.cz ;-D;-D;-D

10 0
možnosti
IN

uspěšný a krásný pravičák

9. 4. 2012 17:43
Re: HLOUPÁ A PRIMITIVNÍ DEMAGOGIE

souhlasim s vami, ty vsechny internety se zvedavci a blisty by se mely zakazat. to je ostuda ze neco takoveho existuje. demokracii a kapitalismus si rozvracet nedame.

2 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

9. 4. 2012 17:16
Karma za článek

Ale odkaz na blisty... To prosím ne... Tam se objektivních informací nedočkáte.

0 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

9. 4. 2012 17:19
Re: Karma za článek

...a mimochodem, už to, že tento článek dal šéfredaktor na úvodník, by mohlo leccos signalizovat. Třeba to, že odtud zas takové nebezpečí nehrozí...

0 0
možnosti
R

roines1

9. 4. 2012 16:07
Paní má pravdu a ne že ne

a sice v tom, že ty opravdu nejdůležitější informace nejsou na předních místech ani dotažené do konce, ale úmyslně  zastrčené. A v tom je zavrženíhodná role dnešních medií - zneužívají svoje monopolní postavení k ovlivňování výběru informací a tím i chování společnosti. Zatímco za komunistů bylo informací málo a bylo nutno je vyhledávat přes cenzuru, dnes je cenzura uplatňovaná rafinovaněji formou řízeného výběru z bahna balastu tak, aby vynikly informace ovlivňující chování tupé masy žádoucím směrem. Nic nového pod sluncem, efekt je stejný, jenomže dřív se tomu říkalo cenzura, všichni to odsuzovali a stěžovali si jak jsou nesvobodní, dnes se tomu říká výběr a všichni tleskají jak svobodní jsou a přitom slepičí jen to co jim vrchnost předhodí a co ve své lenosti najdou pod nosem, protože dál hledat se neobtěžují ani z velké části neumějí. A to je tragédie této doby, že lidé nejsou schopni rozpoznat co je správné a co ne a vymývání mozku od vrchnosti považují za svobodu a pokrok...

6 0
možnosti
MM

modra-sance

9. 4. 2012 15:58
1 0
možnosti
MM

modra-sance

9. 4. 2012 16:03
možná bych to ale řekl trochu jinak.

i v našich médiích najdete většinu informací. Problém je jen v té váze jakou se jim přikládá a v politickém cíli jaký majitelé daného média sledují. Dva konkrétní příklady:

Vámi zmíněné Řecko, ano najdete i nyní dost článků. Někde na osmé straně či na netu rovnou v rubrice zahraničí a ne přímo na titulce. Ale před volbami ? Jo panečku to bylo téma na pět hlavních článků dne, každý den celý den a situace tam nebyla krizovější než dnes. Spíš mírnější.

Bouře na Blízkém Východě. Než jsme se rozhodli koho podporovat, tak o Tunisku či Egyptu se zase psalo na desáté stránce. Navíc dnešní naši spojenci a demokratičtí přátelé byli asi měsíc jen nějké socky co nechtěj pracovat a nechápou, že diktátoři v těch zemích je nutné zlo. A tak to trvalo asi měsíc, pak se celková politika změnila, státy daly na jevo, že diktátory už nepodporují a najednou "svobodná" média začala každý den jako téma číslo jedna přinášet informace o boji za demokracii a ekonomický podtext ze zpráv de facto vymizel.

2 0
možnosti
JB

jekkal

9. 4. 2012 15:46
Kdy

např, byl nějaký fundovaný článek  o situaci v Kosovu, v Libyi , iráku, Afganistánu........... nějak nám ty úspěchy amíků a spol tají..............

0 0
možnosti
M

Ms.Lucia

9. 4. 2012 15:32
Pravda, až to bolí!

Je mi líto, že i tento článek utvrzuje mou dlouhotrvající domněnku o bezcennosti podávaných informací, a smutné je, že nejsem jediná, kdo to vnímá.

Pravdou je, že naši dnešní novináři, kteří vedou své rádoby internetové zpravodajství, jsou dost často obyčejní zloději článků jiných autorů. Chápu, že ne každý má dar informovat tak, aby to bylo čtivé a zajímavé,

ale dnes mnoha novinářům stačí, aby uměli pracovat s rss, rozumněli

anglicky a mělo to aspoň trochu hlavu a patu. Poměrně pravidelně se setkávám s vykrádáním textů jiných reportérů (např. z ČTK) či videí (např. z YouTube) a jejich přivlastněním a "vydáváním za své". Tato forma krádeže se běžně nazývá plagiátorstvím, akorát že u nás v Čechách je to natolik zdomácnělá, že to už nikdo jako krádež nevnímá. Takže se vůbec nedivte, pokud na českých internetových portálech potkáte 1 článek 3x. A už vůbec se nedivte, že informační hodnota jednotlivých zpráv je 00nic. Ale nedělejme si iluze, že je to jinde jiné. Pro škodu nás všech...

0 0
možnosti
JZ

lapac

9. 4. 2012 23:47
Re: Pravda, až to bolí!

Reaguji na predposledni vetu Vaseho prispevku. Kupte si obcas Frankfurter Allgemeine nebo Süddeutsche Zeitung a uvidite ,ze napr. v Nemecku je to podstatne jine. Otazkou je, kdo by noviny na takove urovni mohl v Cesku vubec delat. A kdo by byl schopen je cist? I noviny jsou zrcadlem vseobecne urovne obyvatel zeme.

0 0
možnosti
MK

sarumánek

9. 4. 2012 15:21
trochu lenost, trochu nevzdělanost

Proč lenost - uvedené události, které autorka kvůli "informačnímu embargu" nenašla v českých novinách jsem já v tamtéž bez námahy našel. Buď tedy nehledala nebo český tisk moc nečte nebo si vymýšlí. Proč nevzdělanost - představa, že někdo mocný nahoře nemá zájem, abychom se něco dozvěděli je sice lákavá a obzvláště mládeží často přijímaná, ale žádné "embargo" natož "cenzura" v tom rozhodně není. Pravda je mnohem prostší - noviny mají komerční charakter a propracovaný systém, podle kterého zjišťují, jak hodně jsou jejich články čtené. To je například jeden z hlavních důvodů, proč existují zdarma internetové verze novin - podle počtu kliků na jednotlivé články se redakce řídí. Že je to špatné? Není. Jakýkoliv soukromý podnikatel musí chtít maximalizovat svůj zisk, jinak brzo skončí. Je to stejné jako u pekaře, který musí péct pečivo, co se nejlépe prodává. Poděkujte tedy jen svým spoluobčanům, pokud se o Řecku a jiných tématech nepíše pravidelně i teď - už to skoro nikdo nezajímá.

7 0
možnosti
PT

hahoc

9. 4. 2012 15:18
Puvabna slecna by mela zazit

informacni embargo a cenzuru za dob vlady komunistu, to by teprve hledela- Rude Pravo versusu Hlas Ameriky nebo Svobodne slovo:-)

Jinak mi to pripada, ze divenka objevila Ameriku a take to, ze zpravy lze cerpat z mnoha zdroju- tezko kazdy denik zverejni to same, nekdo zverejni cast nekdo vice, ale vse co tady slecna psala, vse jsem vedel z nasich deniku- internetovych

P.S. Nevim za co ta velka karma, mozna kdybych napsal, ze Berdych hral vcera pekne, ze bych predbehl s karmou i Okomakuru:-))

4 0
možnosti
PT

hahoc

9. 4. 2012 15:19
Re: Puvabna slecna by mela zazit

Samosebou Svobodna Evropa- ne slovo:-)

0 0
možnosti
JB

jekkal

9. 4. 2012 15:13
realita

je taková, že média se vesměs chovají jako obyčejnej bulvár a co se reálně ve světě děje se z médií nikdo nedozví

0 0
možnosti
MK

sarumánek

9. 4. 2012 15:23
Re: realita

Média svět nevytváří, jen se podle něj chovají. Tedy - náš svět je bulvární, moderní člověk je bulvární - proto i média. Ta menšina, která bulvární není, má samozřejmě menšinová média, která bulvární nejsou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5396x
Cynický samorost, ateista obdivující ty kdo mají víru, nevyhraněný posluchač subjektivně dobré hudby, ženská co má dost za sebou a doufá, že ještě víc před sebou. Vyznavačka opensource.