Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PF

wotomtoje.

10. 4. 2012 8:41
Re: ASI SPATNE CTETE

Ono je rozdíl, když se taková zprávička objeví na chvíli někde v ústraní a když jiná událost čumí na úvodní stránce celý den! :-/

Informační embargo je znát na každém kroku, hlavně ve sledovaných médiích, jako jsou hlavní televizní programy, či profláklá internetová zpravodajství typu Idnes apod. Ovšem stále se najdou obhájci dnešní situace a ti se potom budou nejvíce divit, až praskne něco většího!

3 0
možnosti
JZP

Jožin z planin

10. 4. 2012 8:00
Informace jsou

Jak už psala většina, i na tomto portále všechny zmiňované zprávy byly několikrát. Teď se o nich samozřejmě nepíše, protože už nejsou aktuální. Kdyby se psalo, tak se nejspíš ozvete, že média jen recyklují a tím maskují zase něco jiného. Že se nepíše to tom, jak se v Řecku neustále stávkuje každý den, to je také logické, prostě už se z toho stal folklór a když to nevybočí z mezí (jako třeba sebevražda toho důchodce), tak je to pro veřejnost celkem nezajímavé. Stejně tak se nedočtete, že na Izrael padají skoro denně rakety (a to ani na Zvědavci)

Pokud o tom teď píší na Zvědavci nebo v Blistech, tak je to jenom proto, že to nejsou aktuální zprávy a oni nemají o čem psát, jednoduché. Mimochodem, na toho zvědavce mi dával známý odkaz ohledně jedné události. Jelikož to nepovažuji za důvěryhodný zdroj, tak jsem o tom hledal víc a zjistil, že původní článek vyšel v roce 2007 v Guardianu, tedy před pěti lety.

1 0
možnosti
RC

josefbad

10. 4. 2012 8:34
Re: Informace jsou

No zrovna Izrael je docela zajimavy pripad. Na zaklade informaci z ceskych medii muze clovek ziskat dojem, ze jde o regulerni vlaku, kazdou chvili nejaci zabiti. Pred nejakou dobu jsem pracoval pro jednoho Izraelce (samozrejme pres internet) a trochu jsem to s nim probiral. Nevidel to napeti jako zasadni problem. Samozrejme rikal, ze musi byt obezretny, ale napriklad pri prechazeni ulice musi byt mnohem opatrnejsi a a ma mnohem vetsi strach. Takze naopak na zaklade jeho informaci jsem ziskal dojem, ze ma asi tak velky strach, jako kdyz pujdete v noci nejakou vyhlasenou ctvrti.

0 0
možnosti
NK

Nina Krásná

10. 4. 2012 7:29
Všechny zmiňované události

v našich médiích samozřejmě byly - a možná víc, než si zasluhovaly. Lidí se na světě upalují statisíce a neschválení rozpočtu, ke kterému nedošlo, není zrovna zpráva prvního řádu, navíc by se o žádný bankrot nejednalo.

Pochopitelně pologramotná česká populace, celý den naříkající na všeobecnou bídu, si takových informací ani nemohla všimnout, neboť ta čte maximálně Blesk a sleduje zprávy na Nově a život Agáty Hanychové. Na druhou stranu sebeupálený důchodce zabral ve zprávách určitě víc místa, než tři upálení lidé, které zavraždili v Aténách demonstrující komouši.

2 0
možnosti
I

internetovavokurka

10. 4. 2012 2:04
Souhlas s myšlenkou

Naprosto souhlasím s Vaší myšlenkou, na toto téma diskutuji vždy, když na to přijde řeč mezi mými přáteli.

Naše média se zabývají blbinami typu kolony aut, bouračky, zvířátka ve škarpě, až po zapomenutý dudlík v autě.

Člověk musí hledat s pomocí zahraničních webů jak vypadá dnes Libie, co se děje v Argentině a jak přichází - nepřichází krize do Oceánie. Zajímám se o to a vždy si informace najdu, bohužel ne na českých webech.

Přitom se denně ve světě děje víc, než, žě se na Václaváku prodak kratší párek, než je EU norma. Například situace v Somálsku, hodně zajímavá je situace na Islandu atd....

1 0
možnosti
LT

snickim

10. 4. 2012 9:20
Re: Souhlas s myšlenkou

Víte, problém je ten, že ne každý v naší zemi se zajímá například o dění v zahraničí. mnoho lidí si nedohlédne blíž, než do vlastního nebo sousedova talíře. Tudíž některé zprávy jsou pro jednu skupinu a jiné zase pro ty druhé. Někoho prostě zajímá to, jak se dostane domů z chalupy víc než demonstrace v Aténách.

Nikoho nehájím, ale všichni mají nárok na zprávy pro sebe.

1 0
možnosti
HZ

Zolty

10. 4. 2012 0:44
důchodce

Tak já osobně nedostatkem zpráv o Řecku rozhodně netrpím a o tom důchodci mimo jiné informovala i Česká televize v hlavním zpravodajském pořadu Události 5.4.2012.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/212411000100405/

možná by si slečna/paní měla nejprve zapnout televizi než začne psát podobné texty ...

0 0
možnosti
AB

grizzly9992004

10. 4. 2012 7:05
Re: důchodce

Problém je, že při multimediálně-reklamní masírce si někteří lidé raději o problému přečtou a vytvoří si vlastní názor, než aby si nechali vnucovat ten jediný správný pohled na věc. Do toho spadá i úmyslné nesledování manipulovaného zpravodajství v televizi. Ať už "placené veřejnoprávní" nebo bulvárních soukromých stanic.

0 0
možnosti
PD

padodo

9. 4. 2012 23:52
Důležitý zdroj informací

V textu je moc písmenek, tak jsem ho celý nečetl (jen asi 3 části vět). Všiml jsem si ale, že tam jsou nějaké odkazy na informační zdroje. Chtěl bych také jeden odkaz doporučit: http://www.pravidla.cz/pismena-i-y/

3 0
možnosti
JS

jiristary

9. 4. 2012 22:09
souhlas

obecně si myslím, že je to problém, že dnes zprávy vzníkají postupem ctrl+c ctrl+v. Najdu dvacet webů se stejným obsahem, občas si i autor dá práci změnit slova, ale detaily už nejsou.... Podle mě se o řecku mluví dost, ale s tou obecnou tendencí souhlasím...

1 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

10. 4. 2012 1:22
Re: souhlas

Trochu kecate. Ja uz o Recku neslysel uz dlouho. A ostatni zpravy jak se "uspesne" dari demokracii v Egypte, Libyi apod. take !

0 0
možnosti

KarelSind

9. 4. 2012 21:44
Částečný souhlas, částečný nesouhlas

Souhlasím s upozorněním na značný "čechocentrismus," který je patrný nejen v našich médiích, ale i politice (poslední politik, kterého jsem slyšel v OVM zmínit nějaký problém v globálním nebo alespoň Evropském měřítku byl Mirek Topolánek). Ovšem o věcech, které jste zmiňovala jako ty těžko dohledatelné, jsem už věděl (schodek rozpočtu USA, sebevražda důchodce, kritická situace v Řecku) vesměs buď z tištěné formy MF Dnes (hlavně podrobnější informace), případně s internetových deníků jako IHned.cz, CT24.cz apod. Doplnit můžu klidně o extrémně vysokou nezaměstnanost mladých ve Španělsku, hrozbu splasknutí bubliny realitního trhu v Číně... vše z českých médií.

1 0
možnosti
JN

janecz

9. 4. 2012 20:59
Velmi hodnotný článek

Díky za něj.R^

3 0
možnosti
RC

josefbad

10. 4. 2012 8:29
Re: Velmi hodnotný článek

hodnotny v cem? V tom, ze autorka ze svoji neinformovanosti obvinila cenzuru v mediich?

1 0
možnosti
S

saras

9. 4. 2012 20:52
Naprosto souhlasím

A jenom takový drobný příklad pro všechny, kteří autorce vytýkají lenost a demagogické smýšlení: za 14 dní bude ve Francii první kolo prezidentských voleb. Nevšimla jsem si, že by se dalo ve hlavních internetových zpravodajstvích najít, kteří jsou Sarkozyho protikandidáti, s jakým programem jdou do voleb, jaké je jejich voličské zázemí, ... A třeba jen tak mimochodem, kdy vlastně bude druhé kolo těchto voleb? Vždyť se přece nejedná o volby v některé z afrických zemí, o kterých se, pokud tam zrovna neprobíhá válečný konflikt, nedozvíme už vůbec nic.

1 0
možnosti
MT

.MichaL

9. 4. 2012 21:32
Re: Naprosto souhlasím

No a co? Média poskytují zprávy, které chce číst jejich cílovka. Největší trh má Blesk, což vypovídá o tom, jaké informace chce většina populace. Na druhém místě je MFD a skupina Deník, takže to je prostě mainstream, masovka. Proč by měli psát o vánočních besídkách uprostřed Afriky? Kupte si Respekt, tam o nich píšou. Já se považuju za mírně nadprůměrně informovaného, ale upřímně, o rozbory prezidentských voleb ve Francii teď nějak zvlášť nestojím. Až volby proběhnou, tak se to dočteme, dočteme se i o dalších kandidátech, proběhne pár analýz, co to znamená pro Francii a Evropu... Chcete víc a podrobnějších informací? Nečekejte je v mainstreamu. V něm se prostě bude psát to, co si přečte hodně lidí.

.

To že v novinách nenajdete přesně to co Vás zajímá, není důkazem o spiknutí mocných, ale spíš výpovědí o čtenářích a taky o nevalné novinářské práci.. No a taky je to možná důvod k výběru jiných novin, ne? Když si koupíte fabii, taky si nestěžujete, že s ní nejdou tahat klády z lesa.

5 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5396x
Cynický samorost, ateista obdivující ty kdo mají víru, nevyhraněný posluchač subjektivně dobré hudby, ženská co má dost za sebou a doufá, že ještě víc před sebou. Vyznavačka opensource.