Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

horác

10. 4. 2012 12:26
asi před 1/2 hodinou

jsem slyšel na F1, EU chce omezit kadeřnictví počtem max. ostříhaných hlav. Nesmí mít vysoké podpadky (kvůli uklouznutí), ani prsteny apos. z hygienických důvodů

0 0
možnosti
PU

spalovac

10. 4. 2012 12:24
Zajímavé. Já o těch údajně "embargovaných" údálostech

v našich médiích četl. Asi ste ty články přehlédla.

3 0
možnosti
RH

Enter67

11. 4. 2012 14:06
Re: Zajímavé. Já o těch údajně

Teď je otázka, jaká média máte na mysli. A druhá otázka je, kolik toho ta média o těchto událostech napsala. Faktem zůstává, že o řadě jiných událostí víme víc, než bychom sami vůbec potřebovali a o některých zase nevíme nic....

0 0
možnosti
MJ

velitel mesta bugulmy

10. 4. 2012 11:28
No jo, borci ze Zvedavce

Slečno, jednak ty informace, které zmiňujete, normálně proběhly i českým tiskem včetně tohoto serveru (takže jste si je nemusela hledat na BBC), jednat ten samotný fakt, že si můžete přečíst to BBC nebo třeba i jakýkoli řecký nezávislý blog, nějakou cenzuru celkem dost vylučuje. Vy asi budete jeden z těch konspirátorů, podle kterých za všechno můžou tajemní ONI.

9 0
možnosti
OS

Občan svobodný

10. 4. 2012 13:18
Re: No jo, borci ze Zvedavce

Špatně jste četl nebo myslel. Ano i takové zprávy se tu občas  "někde" objeví. Ale je rozdíl, když je ta zpráva na titulce několik hodin, nebo se objeví v nějaké okrajové sekci, kde si jí skoro nikdo nepřečte.

1 0
možnosti
JN

crupier

10. 4. 2012 11:03
Viděl bych to takto:

Kdo chce, tak si informace dneska snadno může najít, o nějaké cenzuře ve smyslu toho, co tu bylo před rokem 1989 nemůže být řeč. A když si někdo informace nehledá, je to jeho problém.

   Spíš mi přijde, že slečna autorka a další stěžovatelé na média mají svůj pohled na svět a vyčítají médiím, že ho dostatečně nepropagují. A snaha diktovat médiím, co by měli zveřejňovat, to zavání cenzurou a propagandou mnohem víc než současný stav, kdy  např. idnes prostě uveřejňuje takové články, na které lidi nejvíc klikaj a tak prodají nejvíc reklamy.

   Navíc dneska není problém pořídit si vlastní web a tam zveřejňovat zprávy jaké je komu libo, tak jen do toho, milí stěžovatelé, informujte nás.

4 0
možnosti
O

on7.

10. 4. 2012 11:30
Re: Viděl bych to takto:

prectete si neco o fungovani medii

Jinak mate recht v tom, ze v dobe netu se klasicka cenzura dela spatne. Vsak ho chteji taky omezit, ona ta slavna ACTA nebyla o nicem jinem

1 0
možnosti
DU2

demokracie umřela 2

10. 4. 2012 10:07
Masová media

Já osobně vidím problém jinde. Masová media dnes fungují na komerčním principu, kdy se snaží vytvořit konzumní produkt pro své zákazníky. To jest pro většinovou společnost průměrných konzumentů.

Otázkou zůstává, zda jsou masová media produktem nemocné konzumní společnosti, nebo zda tuto společnost pomáhají formovat ve své dekadenci a úpadku.

Víte, jak tak sleduji spoustu lidí kolem sebe, oni jsou štastní tak jak jsou. Jejich projekce světa, kterou jim naprogramoval školský systém a která je podporována skrze masová media a pop kulturu jim dává pocit integrity. Zjistil jsem, že tito lidé nechtějí vědět o situaci ve Španělsku, na Islandu, jak fungují jejich peníze, jak funguje jejich ekonomický systém atd. Tohle vše jejich integritu narušuje. Rádi se nechají oblbovat marginalitami, politickým bojem, pseudo-informacemi atd. Dalo by se řici, že mají svůj svět a přemýšlet nad ním je pro ně moc složité. Jsou tedy masová media oním problémem? Nebo jsou masová media jen odrazem nás samých?

5 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

10. 4. 2012 10:39
Re: Masová media

R^ K Vaší otázce v poslední větě: Obé je asi pravda a tak se to posiluje. Komerční bulvár píše pro většinovou společnost a tím ji ovlivňuje a udržuje v jejím jednoduchém pojetí světa. Na druhou stranu, jelikož většina společnosti je taková, jaká je, a nechce slyšet žádné složitosti, tak média, která chtějí být ve velkém rozsahu komerčně úspěšná musí psát jednoduše pro většinovou společnost. Nezdá se tedy, že z toho je východisko.

Přesto si myslím, že v každé civilizované zemi jsou média, která informují a nabízí nuancovaný pohled na věci. Ty zprávy je však třeba hledat mezi zábavním a bulvárním balastem. Kdo však umí pár světových jazyků, tak si díky internetu může nalézt to, co ho zajímá. Vlastně je toho až moc ke čtení a sledování obyčejným smrtelníkem. Dobré světové deníky podávají dobrý výběr hlavních zpráv. A co člověka zajímá více, si pak najde jinde.

0 0
možnosti
D

Džai

10. 4. 2012 9:53
Řecko

O smrti důchodce česká media informovala. Myslím, že jsem to viděl i tady. Co se týče Řecka, tak než nějaké ekonomicko-politické denní zpravodajství by mě zajímala třeba nějaká dokumentární reportáž s průměrným Řekem nebo Řekyní kolem 25 let. Jak tráví volný čas, co si myslí o současném fungování světa atp. To by byla myslím síla. EU

1 0
možnosti
RV

Viro

10. 4. 2012 9:46
Dávno říkám, že vrcholem cenzury

hje prosté neinformování. A je to tady;-€

1 0
možnosti
O

okmnbhuij

10. 4. 2012 9:36
???

Všechny zmíněné zpravy jsem zaznamenal, jak píšete v mainstreamových mediích... tak co ten povyk???

Jinak BANKROT (;-D) není zase nic tak katastrofálního... naopak bych, řekl, že by byl prospěšný několika zemím (možná i nám) - voliči by si pak uvědomili, že dlužit biliony není zase taková legrace a investoři nemají povinnost nám půjčit.

1 0
možnosti
MR

mrosol

11. 4. 2012 14:58
Re: ???

A zároveň investoři by si uvědomili, že půjčovat bez použití mozku je také nebezpečné. Zkrátka smamé klady.

0 0
možnosti
M

milla

10. 4. 2012 9:30
Ale jistě že má pravdu

i když  špatně argumentuje. To co se děje v Evropě se dozvídáme jen jako odraz odrazu zrcadla. Dost cestuji a to, jak  komentují - tv-  např. události mnou viděné na vlastní oči je fakt tristní. Kolik času věnují  info o německých stávkách, do kterých se od začátku roku zapojilo opakovaně několik spolkových zemí jako jeden muž, tak, že nefungovalo nic?  Žádný - že by strach ze špatných  příkladů? Za to informace o  demonstracích o Putinovi byly k  neuvěření nafouknuté a někdy vyloženě lživé ( viděno na vlastní oči). Nikdo u nás neví, co se děje  v severských  zemích ( D,F,N,Š), v Bulh. a Rumun. ani nemluvě.  Můj  desetiletý syn ani nevěděl, že takové země existují. A info o  Francii  se smrsknou na to, že  Sarkozy jednal s Merkelovou ( zas o budoucnosti  E, jak jinak), jen  by mě zajímalo, proč má EU prezidenta, když  ten  nejedná o ničem a s nikým. TV jede po  bulvární  vlně -  tam  se upálili, tam  se popravilo, ale info o  světě jako  takovém v nich hledat nelze.

6 0
možnosti
PF

wotomtoje.

10. 4. 2012 9:38
Re: Ale jistě že má pravdu

R^R^

0 0
možnosti
LT

snickim

10. 4. 2012 9:15
Hledání na internetu

Leo, jak už tady několik lidí napsalo. Chce to umět hledat a dívat se kolem sebe. Zrovna článek o důchodci, který spáchal sebevraždu tu byl vidět dost dlouho  (je ze 4. dubna) a v televizi o tom také mluvili.

Pokud se tedy o Řecko a události tam zajímáte, tak by Vám to rozhodně nemělo proklouznout. Radím vám například se každý den kouknout na dostupné zprávy. Dále si můžete dát do vyhledávače na iDnes heslo Řecko a budete se divit, co se vše objeví. Dokonce i informace o smrti 2 Pákistánců na řeckých kolejích, když se snažili zachránit dva uvízlé řecké důchodce.

0 0
možnosti
PF

wotomtoje.

10. 4. 2012 9:37
Re: Hledání na internetu

Ale tady přece nejde o jednotlivce, kteří si ty zprávy dokážou najít. Tady jde přece i tu většinu, kterou ovlivňují hlavně velká média a sice televize a zpravodajství velkých netových serverů. A v těch se objevuje jenom to, co se jejím mecenášům hodí. A když to takhle půjde dál, může se stát, že ti ostatní se dostanou pod cenzúru a ty nehodící zprávy se nedostanou k nikomu. A že velká média ovlivňují mnoho, se můžeme přesvědčit na jedné z největších televizních show na světě a sice volba amerického prezidenta!

1 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5396x
Cynický samorost, ateista obdivující ty kdo mají víru, nevyhraněný posluchač subjektivně dobré hudby, ženská co má dost za sebou a doufá, že ještě víc před sebou. Vyznavačka opensource.