Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petrnahodne

13. 4. 2012 10:45
ČLÁNEK NAPSANÝ TROCHU NEOBRATNĚ, ALE TA MYŠLENKA TAM JE!!!

v jednom má slečna pravdu,zásadní informace se k nám dostávají jen v minimální míře.zato nic neříkající a nepodstatné blbosti,těch se dozvídáme každý den spoustu.ať už se jedná o Aničky a jim podobné,útoky z Vítkova,vykostruované soudní procesy,atd,atd(nemá smysl více rozepisovat,každý to zná)...většina lidí bohužel nemá čas hledat každý den ty důležité a zásadní informace,proto sednou večer k televizi a spoléhají na to,že se dozví vše podstatné.bohužel opak je pravdou!!dozví se pouze to,co se mají dozvědět.ale svět se mění každým dnem bez ohledu na to,jestli o tom budou mainstreamová média u nás informovat nebo ne.je to proces,který nelze zastavit.padájí vlády,lidé se bouří proti zastaralým a nespravedlivým systemům,mění se rozložení sil ve světě,mění se celá světová ekonomika,mění se samotní lidé,mění se všechno...

2 0
možnosti
P

petrnahodne

13. 4. 2012 10:46
Re: ČLÁNEK NAPSANÝ TROCHU NEOBRATNĚ, ALE TA MYŠLENKA TAM JE!!!

...ale ve zprávách se dozvíte,kde bouralo jaké auto,kde se narodilo nové zvířátko a jak ti naši politici zase něco zpackali.informace naprosto nepodstatné s ohledem na to,co se děje s celým lidstvem a jak se náš svět od základů mění.jde jen o to vidět dál,než na špičku vlastního nosu.vidět vše v širších souvislostech.zajímat se o podstatné věci,pátrat,informace ověřovat z různých zdrojů,..informace jsou dnes dostupné pro každého.většinou bohužel ne z oficiálních informačních kanálů.Rv

0 0
možnosti
EN

tuana

13. 4. 2012 10:42
každý den

to všichni (?) vnímáme,jak se oblbují lidi - v televizi,na netu,v novinách.....

nedávno jsem narazila na stránky novinářů ze světa,kde se psalo bez cenzury,jenže jsem si to neuložila.Nemůžu ty stránky teď najít - neznáte je někdo?

Dost si čtu tohle   http://www.finmag.cz/cs/

0 0
možnosti

cerny.prem

13. 4. 2012 8:45
média realitu tvoří

Souhlas s autorkou a nesouhlas s názory, že kdo chce tak si informace najde. Vzhledem k tomu, že média realitu nepopisují ale tvoří je velmi důležité co se pustí hlavním tv kanálem, který/ bohužel / sleduje většina lidí. Takže pokud si sám u počítače přečtete jak to bylo skutečně na Islandu tak to nemá bohužel takový vliv než když to co řekne Koranteng s úsměvem nebo zachmuřen a rozezlen. Tím, že se některé věci neřeknou se taky lže.

0 0
možnosti
BP

pavelthelong

13. 4. 2012 8:54
Re: média realitu tvoří

protirecite si:-/ sam tvrdite, ze media si informace upravuji k obrazu svemu-pouze trochu poopravim-mediaupravuji informace k obrazu posluchace nebo divaka. Rikaji to, co chce divak videt nebo slyset. Cili pokud tohle vite, nemuze jit o EMBARGO na informace. Informace Vam nejsou odepreny, pouze je ziskate jinymi cestami-pokud se ovsem budete jenom trosku snazit. Ale protoze cesky clovek se nestara ani o vlastni zalezitosti (politiku, ekonomiku) natoz o zpravy ze sveta, pak se muze v CR stat, ze pani autorka prijde s konspiracni teorii na urovni AKTA X

0 0
možnosti
A

as400

13. 4. 2012 8:27
Máte naprostou pravdu.

Tady je konkrétní příklad:

Před zhruba 4 týdny i na slovenském smečku dávali informace o tom, jak z Gazy na Izrael během jediného dne dopadlo přes 150 raket, na izraelském území v reakci na to zakázali dočasně školní docházku, shromáždění o více jak 50 lidech a výměnou za rakety země-země poslal Izrael do Gazy pár  vrtulníků s raketami vzduch -země. Svět byl plný informací a videí o deset minut vybuchujícím zasáhnutém skladišti v Gaze. Následně Egypt dohodl další příměří.

Na idnesu místo toho vedli srdceryvný příběh o tom, jak německý kameraman omylem zašlápl geneticky zdegenerovaného králíčka bez oušek a o tom, jaká je to tragédie.

Zpravodajství o multikulti trvalém násilí mezi nelegály a domorodými evropany se do našich médií dostávají, jenom, když dojde k válečnému stavu jako před 3mi lety ve Francii a loni v Británii.

Pánové a dámy na českých zpravodajských serverech-včetně Vás na IDNES-přiznejte konečně, že filtrujete zprávy a vytváříte informační vákuum. Komu se to hodí?

8 0
možnosti
GO

DISK

13. 4. 2012 8:06
Nevěřím tomu, že jde o cenzuru....

.....jde o vkus čtenářestva a je naprosto na svobodnémrozhodnutí každého, jaké zprávy čte.

 Ostatně, sama píšete o tom, že si odpovídající zdroje umíte najít. A pak, co komu brání přijít s jiným druhem zpravodajství ?

2 0
možnosti

cerny.prem

13. 4. 2012 8:34
Re: Nevěřím tomu, že jde o cenzuru....

ježíšmarjá ale chápete, že nejde o to jaké zprávy kdo čte ale jaké zprávy se pustí abych tak řekl lidu / bez urážky / tím hlavním kanálem do hlav ? Vy to nazýváte vkus čtenářstva / velmi jemně / já to nazývám brutální chov lidí pomocí médií ale vlastně je to totéž jen jinak řečeno. hezký den / bez ironie/.

0 0
možnosti
U

usangyn

13. 4. 2012 0:23
Nesmysl

Dobrý den, nezlobte se, ale tohle je výplod a konspirační přemýšlení. Obě Vámi uváděné zprávy proběhly internetem, USA se řešilo v TV, několik dní také na internetu. Případ upáleného řeckého důchodce taktéž proběhl internetem. Doporučuji více číst internet, sledovat čt24, Lidové noviny.....

2 0
možnosti
VB

fearofthe

13. 4. 2012 0:33
Re: Nesmysl

Souhlas, se vším jsem si na tuctových českých stránkách setkal. Autorka se snaží vytvořit mediální bublinu. Pokud bych chtěl v tomto duchu hovořit o embargu, tak bych spíš zmínil příklad Islandu.... Ale stejně.. Kdo chce, ten si informaci vždy najde.

1 0
možnosti

Obyčejný člobrda

12. 4. 2012 22:13
Takže v Řecku je to opravdu špatné?

Už i komunisti říkají, že máme dělat vše pro to, abychom nedopadli jako Řekové? Tak to je teda opravdu novina!

0 0
možnosti
TZ

Truth teller

12. 4. 2012 21:07
Wag the dog

"The war's over. I saw it on television." :-)

3 0
možnosti
MI

Martinigue

12. 4. 2012 19:22
Chápu-li to správně,

autorce chybí příspěvky vesměs "revolucionářského" typu, tedy že Řecko se stává homelesslandem, v imperialistických USA to jde rovněž od desíti k pěti a u nás nemakačenkové mají piknik pod Václavem.. Nechystá se tedy založit nějaký proletářský plátek, který by podobné 'zpravodajství' měl jako hlavní náplň? Už to tu dlooouho nebylo ... :-P

1 0
možnosti

cerny.prem

12. 4. 2012 23:40
Re: Chápu-li to správně,

ne autorka jen chce aby média nelhala a mluvila pravdu jestli chápete co to znamená pravda.

0 0
možnosti

Johny__S

12. 4. 2012 17:52
Re: Zbytečná paranoia

Ale jinak mě opravdu nezajímají každodenní zprávy z Řecka. Média informují o tom, co je nového, a krize v Řecku nová není, a proto média informují pouze o tom, co je na té krizi nového - třeba jako když Řecko dostane další půjčku, když se zastřelí důchodce, apod. Něco podobného je to s USA - tam bylo v podstatě jisté, že se to zvýšení stropu státního dluhu nakonec schválí, tak proč dělat z komára velblouda? Proč spekulovat o nepravděpodobných scénářích? Žádná cenzura v tom není.

3 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5396x
Cynický samorost, ateista obdivující ty kdo mají víru, nevyhraněný posluchač subjektivně dobré hudby, ženská co má dost za sebou a doufá, že ještě víc před sebou. Vyznavačka opensource.