Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

fext

26. 4. 2011 11:22
omyl

"Kdyby nám tehdy v 89´, když byla ona "voda" studenáaž jsme k ledu přimrzali, řekli , že po dvaceti letech zahřívání to bude až takhle moc pálit, šli bychom do toho?"

Já rozhodně. Tehdy neexistovaly volby. Dneska? Můžete dělat aspoň něco. Už tehdy jsem nevěříl těm řečem o tom, že za 5 let budem na úrovni západního Německa. Ale to, že se dneska může volit, mi stačí. Jediné, co zbývá je, aby se lidi naučili, že jsou zodpovědní za to, koho zvolili, nebrali to jen jako takovou recesi, či lidové dožínky, aby se naučili tu demokracii používat.

A prosím, ušetřete mě memu, že kdyby volby mohly něco změnit, už by je zakázali.

Volby můžou něco změnit, proč by jinak vyhazovali milióny za kampaň, proč by měli stressy z vykroužkování, proč by se snažili měnit volební zákon ve svůj prospěch. Musíme ubránit volby a zodpovědně volit, v tu chvíli jsme vyhráli. To je celé. Jediná cesta k lepšímu.

0 0
možnosti
KP

pk203@klikni.cz

26. 4. 2011 9:38
Karma

Ano je to přesně tak. Pokud by si politici a lobbisté ukrajovali provize v řádu 10-15% musel by náš stát vzkvétat jak rajská zahrada. Jenže (alespoň v oboru do kterého vidím) se jedná o zcela jiné řády. Virtuální firma vyhraje "výběrové řízení" s cenou dejme tomu miliardy korun, ta to zadá další firmě jako subdodávku za 10 milionů a zbytek ceny si rozeberou tzv. "poradci". Provize se tedy ve skutečnosti pohybuje přes 1000% !!!!! . ;-O

Chcete příklady : Datové schránky a OpenCard

0 0
možnosti
F

fext

26. 4. 2011 11:26
Re: Karma

Jo, kradou. Tak je už nevolte - co je na tom těžkého. Myslíte si, že tam přijdou jiní a stejní? Myslet si to můžete, možná máte i pravdu, ale je to aspoň šance a hrozba, že pokud budou krást jako ti před nimi, taky vyletí. Jediná cesta - zodpovědně volit a nevolit už nikdy zloděje, ať už si přemalují loga a přelezou do jiných stran. Oni to zkusí, už to jednou udělali a fungovalo to, my se musíme naučit se těm trikům bránit. Ale musíme do toho jít důsledně. Už nesmí projít TOP09, kde se Kalousek schoval za Schwarzenberga a lidi ho zvolili. ODS, kde se schovali kmotři za Nečase. Ta budoucí Paroubkova strana - vsaďte se, on ji založí - co bude postavená podle mustru TOP09 / VV. A tak dále.

0 0
možnosti
H

habit-.!..

20. 4. 2011 17:40
... bohužel dnes nastupuje generace...

... která si může vzít za své heslo "líp už bylo"... problémy nazrávají spíš k té možnosti, na kterou radši nemyslet... myslím že dnešní trable s našimi politiky budeme jednou považovat za zlaté časy...

0 0
možnosti
PK

skeptický

20. 4. 2011 17:05
Máme tady parlamentní demokracii,

bohužel polistopadoví vůdcové (Havel, Dienstbier a další) ji líčili jako ztělesnění ráje na zemi.

Bohužel, demokracie je tvořena obyčejnými lidmi a do politiky to táhne navíc určitý typ osobností - od narcisů, kteří tak mohou předvádět svou duševní a tělesnou krásu až po kšeftaře, kteří hledí vysát veřejné peníze, rozhodně ne světce.

Pokud najdete dostatek poctivých, morálně nezkažených a altruisticky zaměřených lidí, jděte do politiky a zkuste ji změnit.

Jen malou podpásou otázečku - zkusila jste se poctivě zamyslet nad částkou, pro kterou byste opustila své přesvědčení?. Milion, dva, deset, sto? Samozřejmě, že nahlas řeknete nikdy, ale kdybyste byla zcela pravdomluná k sobě, tak kolik?

0 0
možnosti
D

dampfer

20. 4. 2011 16:18
Zdá se

ŽE ČEŠI SE MĚLI NEJLÉPE V DOBĚ KRALOVÁNÍ PREZIDENTŮ  HÁCHY A PAK GOTTWALDA--------- SOUČASNÁ LIBERALIZACE PŮSOBÍ NA ČECHY JAKO NARKOTIKUM, OPIÁT A ONI SE MOTAJÍ A BLÁBOLÍ - místo práce

0 0
možnosti
HW

joyFX

20. 4. 2011 15:17
princip vařené žáby

je v psychologii hojně používaný termín pro pravděpodobnost přežití v podmínkách, které se k horšímu mění pouze pozvolna. typické je to pro soužití s násilníkem - tam nečekáme, že by se situace mohla měnit k lepšímu

proto považuju název slohového dílka za kulhající. V roce 1989 se očekával návrat k normálu. Přes všechnu tu politickou bídu a proklamovanou nespokojenost není situace v ČR nijak vážná; Češi ji osobně vnímají negatvně ne proto, že by se NESMĚLI ozvat, ale proto, že se ozvat NEUMĚJÍ. (což je odnaučil bolševik)

klasická postupně uvařená žába proběhla po II. světové válce - postupné oklešťování demokracie včetně svobodného podnikání, démonizace soukromého vlastnictví, vedoucí úloha jedné strany, konec rovnosti a svobody

0 0
možnosti
R

Regalát

20. 4. 2011 13:34
Rozlišovat se hodí

Byl bych opatrný k přílišnému zevšeobecňování. Jsem přesvědčen, nebo o tom něco zkrátka vím, že ne všichni "tam nahoře" jsou stejní. A zdola to moc není vidět. Některé oblíbenější ministry by ve skutečnosti zastínili v poctivosti ti méně oblíbení apod. Já vím, že tady jde už zároveň o špinavý systém... Ale kdo a co k tomu systému přispěli, že to došlo sem? Nakonec je to zápas každého jednotlivce. A nesnáším dlouhodobě usazené politiky navrchu, kteří k tomu jistě přispěli, a teď dělají machry nebo morální soudce. Přeju si, aby ty zalezlé zmije tam nahoře, co většinou dopředu "vědí", jak všecko dopadne, protože vědí, jak to ovlivnit a jak kalit vodu, tak aby je to dění vyneslo na světlo. Ať se tam na ně dostane nějaký luft či kyselina, co ten systém naruší. Ale to je taky naše věc. Lidi jsou pořád dost pasivní.

0 0
možnosti
PF

wotomtoje.

20. 4. 2011 14:17
Re: Rozlišovat se hodí

Dalo by se souhlasit, ale nějak už to všechno nechápu. Ještě do minulého týdne jsem si myslel, že ten svěží "luft" dělá Bárta, protože se to opravdu začalo trochu hejbat. Ale asi ne, vyštípali ho jak kolegové tak veřejnost ... :-/

0 0
možnosti
KV

KarelV

20. 4. 2011 12:59
Když vtip je realitou

Já bych řekl, že za zoufalý stav státního rozpočtu může téměř výhradně šílená rozšířenost SKUTEČNOSTI, o které se mezi lidem hovoří jako o vtipu.

Znáte ho - je o tom, jak se ti dva (úředník a dodavatel) dohodli, že dílo bude nikoli za 150 nebo 250 tisíc, nýbrž za 2 miliony a 150 tisíc - za těch 150 tisíc to udělá někdo třetí a o ty 2 miliony se oni dva rozdělí fifty-fifty.... ;-O ... mimo jiné to také vysvětluje, proč jsou u nás veškeré stavby tak neskutečně předražené, což zase vysvětluje, proč mezi lidem koluje doměnka, že koruna česká platební sílu ztrácí a ztrácí...

NEZTRÁCÍ - jen se furt víc a víc rozkrádá. Rv - A je čas to ZARAZIT - co říkáte? ;-)

0 0
možnosti
KV

KarelV

20. 4. 2011 13:09
Re: Když vtip je realitou

Otázkou spíše je, proč jsme bourali socialismus, když jsme ho vzápětí nahradili ještě hladovějším socialismem bruselským? ;-O ... Když peníze poslané povinně do EU (do Bruselu) jsou tam od stolu přerozděleny ne podle skutečných potřeb, ale podle toho, kdo toho víc urve... o rozdělování milionů formou: já na kámoše, on mi pak zpátky velkou malou domů - ani nemluvě...

Řekněme už konečně nahlas: Miliardy z EU (=původně naše CZ miliardy !) jsou neskutečně ZNEUŽÍVÁNY, je jimi plýtváno způsobem, který už je nad všechno chápání... Rv

0 0
možnosti
VK

VLAKR

20. 4. 2011 12:15
Já bych to tak černě neviděl

Minulý hezký víkend do naší malé vesničky opět ve větším počtu dorazili chalupáři a já jsem zaznamenal proti loňsku řadu nových pěkných aut. My domorodci máme sice většinou o něco horší auta, ale i zde zaznamenává zlepšení. Uvědomil jsem si, že ačkoli jsme všichni nespokojeni a nadáváme, tak zle se nemáme. Takže k tomu, aby nám začalo "vřít pod nohama" máme ještě hodně daleko.

Souhlasím s vámi že korupce, lobby a "malé domů" vždycky v politice byly a vždycky budou. Nejen u nás, ale všude. Dříve to možná bylo více skryto, dnes se to naopak rozmazává natolik, že  řada obvinění je nejspíše účelě vymyšleným atakem. A to pak vyvolává onu pověstnou "blbou náladu" - ale nikoli reálnou bídu.

Hrubě nesouhlasím s vaším názorem, že bychom se měli po vzoru lékařů dožadovat změny. Akce "Děkujeme, odcházíme" byla nechutným vydíráním jedné lobby, kde šlo o příjmy jedné profesní skupiny a nikoli o reformu a úspory zdravotnictví. Naopak, tato akce deficit ve zdravotnictví ještě prohloubila.   

0 0
možnosti
C

carolusI

20. 4. 2011 2:21
Obávám se

že pravdu má Váš přítel. Když jsme v osdesátém devátém vyšli na Václavák, bylo to s rizikem, že někdo začne střílet. Jenže komunisti si byli vědomi, že situace je pro ně neudržitelná a měli připravené únikové plány. A věřím, že heslo Havel na hrad vykřikl jako první nějaký agent STB. A my jsme se nechali nachytat a nasadili jsme si smrdutou rybí hlavu.  Ke změně dojde teprve až  lidé zase vyjdou do ulic s vědomím, že se může začít střílet.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5396x
Cynický samorost, ateista obdivující ty kdo mají víru, nevyhraněný posluchač subjektivně dobré hudby, ženská co má dost za sebou a doufá, že ještě víc před sebou. Vyznavačka opensource.