Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petrhajek.blog.idnes.cz

22. 1. 2010 18:46
Hezka uvaha,

jen - pan Rektorys je sice nevyzraly (coz je videt i z jeho dousky na konci clanku), ale v tomto mel pravdu. Samozrejme - je to jen idea, neni to provozni projekt. Ale na ideje se da stavet.

A jeste si dovolim mentorsky male poopraveni: rovna dan neni nejspravedlivejsi dani. Rovna dan je (dle meho) idealni kompromis ferovosti a solidarity. Progresivni dan je maximalne socialni, ale vubec spravedliva, oproti tomu je fixni dan (nebo chcete-li dan z hlavy - kazdy zaplati rocne X penez bez ohledu na cokoliv) je maximalne spvedliva, ale vubec socialni.

Ale tohle bohuzel nekteri nechcou slyset, protoze, pod vlivem minulych dob, se porad je ste uvazuje, ze vydelavat vic penez je nemravne, zisk je nemravny a kapitaliste vykoristuji delniky a ne, ze jim davaji praci. A pomoci lzi a demagogii (snazi se sugerovat, ze rovna dan je vlastne fixni) z toho tezi socialisti, hrajici na obycejou zavist lidi, co si vyse uvedene neumi spocitat.

0 0
možnosti
V

Vikina

22. 1. 2010 3:18
***)

R^R^

0 0
možnosti
BH

BoboHml

17. 1. 2010 20:24
Proč je to tu dvakrát

a navíc potřetí.;-€

0 0
možnosti
BH

BoboHml

17. 1. 2010 20:21
Kam pořád mizí diskuse?

Už dvakrát je fuč.8-o

0 0
možnosti
KN

Karel Pipin

17. 1. 2010 20:17
Všimnula jste si jedné skutečnosti?

A to, že progresivní daň je už několik generací funkční v nejvyspělejších a demokratičtějších státech světa - EU, Austrálie, USA atd.

Vždy se před volbami diskutuje o % sazbě. Ale jim je jasné, že zajistit důležité funkce společnosti, jejichž plody nejvíce využívají (třeba díky svoji píli a talentu) hlavně ti nejbohatší, stojí peníze. Navíc progrese je vymezováná od nějaké částky nahoru.

Naopak rovná daň má silnou mediální podporu a podporu elit v zemích, kde ještě nedávno se komunistické kádry proměnily na tzv. "pravicové" kádry.

Komanči a jimi vychování potomci se s ničím a s nikým mazat nebudou. Takže tu můžeme číst hlouposti pana Rektoryse a pod. - samozřejmě s onou mediální podporou, protože novináři mainstreamu na rovné dani taky vydělávájí - takže rovná daň či dokonce regrese je to nejsprávnější.

Možná, že už v blízké době se dostanou brzy do reálu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5396x
Cynický samorost, ateista obdivující ty kdo mají víru, nevyhraněný posluchač subjektivně dobré hudby, ženská co má dost za sebou a doufá, že ještě víc před sebou. Vyznavačka opensource.