Něco se zvrtlo...

17. 01. 2010 22:29:04
Někdy se stane že je zle, ale většinou se to dá ustát. Jenže co když ne? Co když je tak zle, že to někdo neustojí? A co když ten někdo je tak blízká osoba, že byste za něj dýchali?... Tohle je pro Tebe...

Tak trochu doufám, že si tenhle článek moc lidí nepřečte. Nebo aspoň ne ti, co znají konkrétní jména, data atd. Na druhou stranu... to co se stalo mě vzalo. Hodně, hodně moc.
Od mala jsem byla zvyklá slýchat na můj účet slova jako "ta holka to někam dotáhne" nebo "uděláš doktorát a budeš za vodou, ty na to máš...". Proto bylo pro starostlivé tetičky a strýčky poměrně velkým šokem, když jsem jen tak tak dodělala střední školu a místo na vysokou jsem šla na mateřskou. Nelituju toho a nikdy litovat nebudu. Ale snad i díky tomu mám teď hluboko do kapsy a poněkud rozháraný život. Upíchla jsem se u počítačů, hlavně u internetu, baví mě to. A taky jsem díky tomu poznala spoustu lidí, některé z nich velmi zajímavé a báječné, některé méně... Nyní bych mohla své známé dělit na ty reálné a virtuální. Z některých virtuálních se stali známí reální a pak je zde několik málo takových, ze kterých se stali přátelé.

Jedním z nich je člověk, kterého si nesmírně vážím a ledascos mě naučil. Třeba to ,že ve slovech je síla, že alternativní kultura není jen sbírka protestsongů a prázdných lamentů, že svobodné rozhodnutí chudoby navzdory talentům existuje a nejen z lenosti. Neznamená to, že bych byla součástí alternativní kultury, ale rozhodně je zajímavé občas nakouknout pod pokličku, místo probírání nové diety nebo školních problémů potomstva probrat třeba program nějaké politické strany nebo si poslechnout básně madých autorů. Člověk o kterém mluvím nemá vzdělání ani trvalou práci, ale není vyžírka ani zloděj a jeho IQ je nad hranicí geniality. Člověk vždy plný emocí a myšlenek co něco znamenají, s ramenem k vybrečení, co vždycky dokáže perfektně zformulovat otázky i možné odpovědi pro snadnější výběr. A teď jsem málem o tuhle osobu přišla a ani jsem nevěděla že odchází. Z vlastního rozhodnutí.

Vždycky jsem se snažila o samostatnost a moje osobní svoboda mi byla alfou a omegou(manželství nepovažuji za ztrátu osobní svobody, to jen tak na okraj). Pravdou ale je, že se mi to nikdy moc nedařilo a bez pomoci přátel a okolí bych už byla nejspíš bezdomovec, s tím jaký jsem občas rapl. A tak jsem pro stromy neviděla les. V návalu vlastních jauvajsů mi vůbec nepřišlo divné, že někdo, kdo mi byl schopný někdy volat 2x denně se najednou odmlčel. Že když už jsem výjimečně já zvedla telefon a ozvala se, v odpověď se mi dostalo jenom strohého konstatování, že toho má teď moc v hlavě, že se pak ozve, že teď ale nemá čas. A mě, debila, nenapadlo se ptát nebo volat častěji, nebo se prostě někdy stavit. Prostě já, ten co se vždycky měl za vrbu pro přátele, za toho kdo aspoň slovy pomáhá, když už nemůže jinak, najednou sklamal. Jako vrba, jako přítel, na celé čáře. Neobviňuji se z toho co se stalo, ale ze své nevšímavosti, kterou tak často kritizuji u ostatních jedinců i celé společnosti.

Teď už je trochu líp. Záměr se naštěstí nezdařil a já věřím, že zase budeme prožívat spirituální orgasmy nad novými básněmi nebo povídkami, při vodní dýmce s lahodnou ovocnou vůní tabáku nebo při dekadencí prodchnutých večerech u sklenky krabicového vína. Rozhodně je to ale k zamyšení. Doteď totiž nevím co a proč se vlastně stalo. A tak si budu do budoucna víc hlídat lidi, které mám ráda. Víc si všímat, víc poslouchat, víc trpělivosti do toho shonu. Ono nemusí být vždycky zle jen blbcům a flákačům, ale i lidem, do kterých by nikdo neřekl, že... a už dost. Už je to snad překonané. Pro tentokrát.

Autor: Lea Bradáčová | neděle 17.1.2010 22:29 | karma článku: 17.59 | přečteno: 1771x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 29.79 | Přečteno: 372 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 25.72 | Přečteno: 1364 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.62 | Přečteno: 242 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.19 | Přečteno: 185 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.32 | Přečteno: 249 | Diskuse
Počet článků 12 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 5396

Cynický samorost, ateista obdivující ty kdo mají víru, nevyhraněný posluchač subjektivně dobré hudby, ženská co má dost za sebou a doufá, že ještě víc před sebou. Vyznavačka opensource.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...